Τουλάχιστον 95 νεκροί και 143 τραυματίες από αμμοθύελλες στη βόρεια Ινδία

Τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 143 τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της Ινδίας και συγκεκριμένα στα κρατίδια Ουτάρ Πραντές και Ρατζαστάν τα οποία επλήγησαν από αμμοθύελλες κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές οι οποίες αναφέρουν ότι πιθανότατα ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. 

Τα κρατίδια Ουτάρ Πραντές και Ρατζαστάν είναι αυτά που επλήγησαν περισσότερο με αντίστοιχα 64 και 31 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών διαχείρισης καταστροφών των δύο κρατιδίων.

Οι 43 από τους νεκρούς στο Ουτάρ Πραντές έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Άγρα, στο μέρος όπου βρίσκεται το μνημείο Taj Mahal.

Οι καταιγίδες της Τετάρτης διέκοψαν την ηλεκτρική ενέργεια, ξερίζωσαν δέντρα, κατέστρεψαν σπίτια και επίσης σκότωσαν ζώα.

Οι περισσότεροι θάνατοι αποδίδονται στην πτώση δέντρων ή τοίχων λόγω των σφοδρών ανέμων. Πολλοί από τους νεκρούς κοιμούνταν όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν μετά από δυνατές αστραπές που τα χτύπησαν. 

Οι αμμοθύελλες είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ινδία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά ποτέ δεν πεθαίνουν τόσο πολλοί άνθρωποι.

Η κρατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες των νεκρών θα λάβουν ως αποζημίωση 400.000 ρουπίες (περίπου 6.000 δολάρια).
Πηγή: skai.gr