Πομπέο: Υπάρχει πραγματική ευκαιρία για συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εκτίμησε την Κυριακή ότι υπάρχει μια «πραγματική ευκαιρία» για μια συμφωνία για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας όταν ο αμερικανός πρόεδρος Nτόναλντ Τραμπ συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο ABC News, ο αμερικανός υπουργός αποσαφήνισε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να λάβει «μη αναστρέψιμα» βήματα για να απαλλαγεί από το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.

Σημειώνεται ότι ο Πομπέο συναντήθηκε κρυφά με τον Κιμ στην Πιονγιάνγκ νωρίτερα αυτό το μήνα με την ιδιότητα τότε του επικεφαλής της CIA. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας τον επόμενο μήνα για να συζητήσει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι ο κ. Tραμπ του είπε ξεκάθαρα ότι θα θέσει το ζήτημα ενός μηχανισμού επαλήθευσης, για να διασφαλίσει ότι η Βόρεια Κορέα θα αποπυρηνικοποιηθεί. Επισήμανε επίσης το θέμα των αμερικανών πολιτών που κρατούνται από τους Βορειοκορεάτες.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΟΗΕ