Τραμπ: Η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να καταστρέψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο

Να καταστρέψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο παρότρυνε σήμερα την Πιονγκιάνγκ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διευκρινίζοντας πως προσδοκεί αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας πριν την κρίσιμη συνάντησή του με τον επικεφαλής του κράτους.

«Αποπυρηνικοποίηση θα σήμαινε να ξεφορτωθούν τις ατομικές βόμβες τους. Τόσο απλά. Να απαλλαγούν από τις ατομικές βόμβες τους» τόνισε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, στον Λευκό Οίκο.

Αναφερόμενος στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι έχει πρόθεση να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, όταν θα ολοκληρωθεί η αποστολή τους εκεί και ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας που θα αφορά και το Ιράν.

Κάλεσε τις αραβικές χώρες να αυξήσουν σημαντικά τις οικονομικές συνεισφορές τους στις προσπάθειες των δυτικών χωρών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή και ούτως ώστε να μην ωφεληθεί η Τεχεράνη από τις νίκες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Από τη στιγμή που καταδιώξουμε αυτούς τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία, είναι απαραίτητο τα υπεύθυνα κράτη της Μέσης Ανατολής να αυξήσουν τις συνεισφορές τους ώστε να αποτρέψουν το Ιράν να εκμεταλλευτεί προς όφελός του την επιτυχία των προσπαθειών μας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Πηγή: skai.gr