Αρμενία: «Έτοιμη να κυβερνήσει» η αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Σαρκισιάν

«Έτοιμος να κυβερνήσει» την Αρμενία δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν, μια ημέρα μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σερζ Σαρκισιάν, μετά από έντεκα ημέρες διαδηλώσεων στο Γερεβάν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

«Ναι, φυσικά, είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τη χώρα» είπε ο κ. Πασινιάν όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Αν ο λαός μου αναθέσει αυτήν την ευθύνη, είμαι έτοιμος να την αναλάβω», προσέθεσε, εκτιμώντας μάλιστα πως «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει αυτό».

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Πασινιάν θα συναντηθεί με τον μεταβατικό πρωθυπουργό και στενό σύμμαχο του Σαρκισιάν, Κάρεν Καραπετιάν, προκειμένου να συζητήσουν το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Με βάση τον νόμο, οι βουλευτές του κοινοβουλίου έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες για να προτείνουν νέους υποψηφίους για τη θέση του πρωθυπουργού. Η ψηφοφορία για την έγκριση του διορισμού θα μπορούσε να διεξαχθεί στις 2 Μαΐου. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του κ. Σαρκισιάν διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αρμενίας.

Ο κ. Πασινιάν επέμεινε ότι στις συνομιλίες θα πρέπει να συμμετάσχουν τόσο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Σύμφωνα με τον κ. Πασινιάν, «η εποχή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τελείωσε, δεν πρέπει να γαντζωθεί στην εξουσία».

Αναφερόμενος στις σχέσεις του Γερεβάν με τη Μόσχα, ο κ. Πασινιάν είπε ότι «είναι πολύ σημαντικές» αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα» τα οποία σκοπεύει να επιλύσει αν αναλάβει την εξουσία.

Τόνισε ότι οι σχέσεις της Αρμενίας με τη Ρωσία θα πρέπει να οικοδομηθούν με βάση «τα συμφέροντα του αρμενικού λαού».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Sputnik
TAGS: Ρωσία