Υεμένη: Νεκρός ο ανώτατος πολιτικός ηγέτης των Χούθι από επιδρομή της ΣΑ

Ο πλέον υψηλόβαθμος πολιτικός εκπρόσωπος των ανταρτών στην Υεμένη, ο Σάλεχ αλ Σάμαντ, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι αλ Μασίρα που πρόσκειται στους Χούθι.

Οι αντάρτες κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία για την επιχείρηση αυτή.

Ο θάνατος του αλ Σάμαντ, του ανώτατου πολιτικού ηγέτη θεωρείται ισχυρό πλήγμα για τους αντάρτες που μάχονται κατά της κυβέρνησης της Υεμένης και εναντίον του διεθνούς συνασπισμού στον οποίο μετέχουν πολλές αραβικές χώρες με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

Στην ανακοίνωσή τους οι αντάρτες Χούθι ανέφεραν ότι ο Σάμαντ, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου της Επανάστασης «έπεσε μάρτυρας» στις 19 Απριλίου, στην επαρχία Χοντέιντα.

Στις αρχές Απριλίου ο Σάλεχ αλ Σάμαντ είχε κηρύξει το 2018 «κατ' εξοχήν βαλλιστικό έτος», αναφερόμενος στις πυραυλικές επιθέσεις των ανταρτών εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Από τον Νοέμβριο οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει πολλούς πυραύλους εναντίον της γειτονικής χώρας, όμως σχεδόν όλοι αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

Ο ανώτατος ηγέτης των ανταρτών Χούθι, ο Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, εμφανίζεται πολύ σπάνια δημοσίως και καλλιεργεί την εικόνα ενός "πνευματικού ηγέτη".
Πηγή: skai.gr