Εγκρίθηκε ως επόμενος ηγέτης της Κοινοπολιτείας ο Πρίγκιπας Κάρολος

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπας Κάρολος έλαβε την έγκριση των ηγετών των χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας να διαδεχθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά από το θάνατό της στην ηγεσία του Οργανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ηγέτες των 53 χωρών-μελών που συμμετέχουν στη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιούν σήμερα, τελευταία ημέρα της συνόδου, μία σειρά κλειστών συναντήσεων στο Κάστρο του Γουίνζορ.

Μεταξύ των θεμάτων που επρόκειτο να τους απασχολήσουν ήταν και η διαδοχή στην ηγεσία της Κοινοπολιτείας. Κατά την επίσημη τελετή έναρξης της συνόδου στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ την Πέμπτη, η βασίλισσα δήλωσε σαφώς ότι επιθυμεί ειλικρινώς να δει τον πρωτότοκο γιο της να συνεχίζει την παράδοση και να καθοδηγεί έναν οργανισμό του οποίου ηγείτο και ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’.

Ορισμένες χώρες-μέλη φέρονταν να τάσσονται υπέρ της ανάθεσης του ρόλου σε αξιωματούχο εκτός βασιλικής οικογένειας ή και από άλλη του Ηνωμένου Βασιλείου χώρα ή ακόμα και εκ περιτροπής στους ηγέτες των χωρών-μελών.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο