Κλείσιμο

Ινδονησία: Περίπου 80 πρόσφυγες Ροχίνγκια έφτασαν στην επαρχία Άτσεχ

Περίπου 80 Ροχίνγκια που επέβαιναν σε ένα ξύλινο πλοιάριο έφτασαν σήμερα σε μια ακτή της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, δύο εβδομάδες αφού ναυαγοί της μουσουλμανικής αυτής μειονότητας που διώκεται στη Μιανμάρ διασώθηκαν από αλιείς.

Οι πρόσφυγες έφτασαν στην επαρχία Άτσεχ, στο βόρειο τμήμα του νησιού Σουμάτρα από τη Μαλαισία, μια χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας που γειτονεύει με την Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

Όλοι οι Ροχίνγκια είναι σε καλή κατάσταση, διευκρίνισε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ρίζα Γιουλιάντο. «Τους δώσαμε τροφή και τους υποβάλουμε σε ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις», πρόσθεσε.

Στις αρχές Απριλίου πέντε Ροχίνγκια που βρίσκονταν στη θάλασσα επί σχεδόν τρεις εβδομάδες με το μικρό τους πλοιάριο διασώθηκαν από Ινδονήσιους αλιείς στα ανοικτά της Σουμάτρα. Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πέντε ακόμη πρόσφυγες πνίγηκαν στη θάλασσα.

Η Ινδονησία συνήθως δέχεται τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στη χώρα μέσω θαλάσσης, όμως έχουν περιορισμένα δικαιώματα και πολλοί εξ αυτών καταλήγουν να μένουν επί χρόνια σε καταυλισμούς και κέντρα κράτησης.
Πηγή: skai.gr