Συρία: O συριακός στρατός βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών έξω από τη Δαμασκό

Τις τελευταίες θέσεις των τζιχαντιστών έξω από την Δαμασκό βομβάρδισε το βράδυ ο συριακός στρατός, στην προσπάθεια του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ, να επιταχύνει την ανακατάληψη των επανομείναντων θυλάκων.

O Άσαντ επιταχύνει την εκστρατεία του για να επανακτήσει τους θύλακες των ανταρτών γύρω από τη Συρία, περικυκλώνοντάς τους, και αφήνοντας στους αντάρτες μόνο τα δύο μεγάλα οχυρά τους στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της χώρας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ διαμήνυσε σήμερα ότι μετά τις πυραυλικές επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας κατά στόχων της Συρίας, η Ρωσία δεν έχει καμία ηθική υποχρέωση να μην παραχωρήσει S-300 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 στον σύμμαχό της, τον Άσαντ.

Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ να μην ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, γιατί μετά θα ήταν αντιμέτωπος με αντίποινα.

Σημείωσε επίσης ότι έχει πείσει τόσο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ, να μην επιτρέψουν, η ένταση των δύο χωρών, να εξελιχθεί σε ένοπλη αντιπαράθεση.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνει ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης κατά της Συρίας το Σάββατο δεν κατάφεραν να επιβραδύνουν την πρόοδο των δυνάμεων του Άσαντ, καθώς τώρα οι δυνάμεις του βρίσκονται σε ισχυρότερη θέση από ποτέ.
Πηγή: skai.gr