ΗΠΑ: Συνάντηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου με τον Ρώσο πρεσβευτή

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον είπε στον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, πως για να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, η Μόσχα απαιτείται να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στα περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, την επίθεση με χημικό όπλο στη Βρετανία και τις κρίσεις σε Ουκρανία και Συρία, ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Ο Μπόλτον, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του αυτόν τον μήνα, έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρεσβευτή Αντόνοφ, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Ο Τζον Μπόλτον σημείωσε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να βελτιωθεί η σχέση τους, αλλά πρώτα η Ρωσία θα πρέπει να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις όσον αφορά τις κατηγορίες πως η Μόσχα αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016 και πως δηλητηρίασε έναν Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, κατά το κείμενο. Η ρωσική κυβέρνηση απορρίπτει και τις δύο κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπόλτον -γνωστό γεράκι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής- εξέφρασε στον ρώσο πρεσβευτή τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τις κρίσεις στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία υποστηρίζει τους αυτονομιστές, και στη Συρία, όπου η επέμβαση των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ στον συνεχιζόμενο επταετή πόλεμο.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ