Κύπρος: Η Σύνοδος καθαίρεσε τον ιερέα που κακοποιούσε την Έλενα Φραντζή

Τέσσερα χρόνια μετά το πενταμελές Εκκλησιαστικό Δικαστήριο αποφάσισε την καθαίρεση του Ιερέα της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής ανάδοχου πατέρα της άτυχης Έλενας Φραντζή.

Η απόφαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και ο καταδικασθέντας Ιερέας έχει δικαίωμα έφεσης της απόφασης η οποία θα εξετασθεί από την Ιερά Σύνοδο που στην προκειμένη περίπτωση θα λειτουργήσει ως Εφετείο. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ιερέα της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής ουσιαστικά άρχισε μετά την τροπή που πήρε ο τραγικός θάνατος της Έλενας Φραντζή και τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει πριν από το 2013 εναντίον του ανάδοχου πατέρα της για σεξουαλική παρενόχληση.

Κατηγορίες που είχαν οδηγήσει σε καταδίκη του Ιερέα το 2013 από τα πολιτικά δικαστήρια. Το όλο θέμα επανήλθε στην Ιερά Σύνοδο με πρωτοβουλία του οικείου Μητροπολίτη Ησαΐα ο οποίος πρότεινε την παραπομπή του στο πενταμελές Εκκλησιαστικό Δικαστήριο. Πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.

Βολές από Κύκκου

Την απόφαση καθαίρεσης του Ιερέα ανακοίνωσε πρώτος ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος ο οποίος ουσιαστικά αναγνώρισε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από πλευράς Εκκλησίας το 2015 όταν και πάλι το όλο θέμα απασχόλησε την Ιεραρχία.

Συνάμα ο Κύκκου Νικηφόρος διατύπωσε την έντονη ενόχλησή του για την διαρροή μέρους από τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου το 2014 για το συγκεκριμένο θέμα. Διαρροή που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, την αποσπασματική δημοσίευση ενέργεια που ο ίδιος θεωρεί ότι τον έπληξε ως άτομο και Ιεράρχη.

Έρευνες για Ιερέα της Πάφου

Παράλληλα με τις αποφάσεις για τον κληρικό της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής η Ιερά Σύνοδο ασχολήθηκε και με μια άλλη περίπτωση Ιερέα από την Πάφο για εξωσυζυγική σχέση με γυναίκα. Για το συγκεκριμένο θέμα η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να το παραπέμψει ενώπιον Ανακριτικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τις καταγγελίες που υπάρχουν.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ
Πηγή: skai.gr
TAGS: Κύπρος