Κλείσιμο

Η Γαλλία αφαιρεί από τον Ασαντ το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής

Τη διαδικασία αφαίρεσης του παράσημου της «Λεγεώνας της Τιμής» (Legion d'Honneur), το οποίο είχε απονείμει η Γαλλική Δημοκρατία στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ξεκίνησε το Παρίσι, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

«Το Ελιζέ επιβεβαιώνει ότι η πειθαρχική διαδικασία αφαίρεσης του παράσημου της Λεγεώνας της Τιμής», της ύψιστης τιμητικής διάκρισης στη Γαλλία «εις βάρος του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει ξεκινήσει», ανέφερε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Οι ερευνητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων θα μεταβούν στην Ντούμα της Συρίας την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε από τη Χάγη ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κιρίλοφ.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΑΧΟ Αλεξάντερ Σούλγκιν εξέφρασε την έκπληξή του γιατί ο Οργανισμός, στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, δεν ενέκρινε το ψήφισμα που προωθούσαν η Μόσχα και η Τεχεράνη.
Σύμφωνα με τον κ. Σούλγκιν στο σύντομο κείμενο εκφραζόταν η υποστήριξη του ΟΑΧΟ στην αποστολή των ειδικών του στη Συρία και μια έκκληση προς όλες τις πλευρές να φροντίσουν για την ασφάλεια των ερευνητών.

Πηγή: skai.gr