Μεγαλύτερη απομόνωση του Μαδούρο ζητά ο Πενς

Μήνυμα στις χώρες της Αμερικανικής ηπείρου ότι πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους ώστε να απομονώσουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έστειλε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς.

Μιλώντας στην ολομέλεια της συνόδου των αμερικανικών χωρών, στη Λίμα του Περού, ο κ. Πενς επισήμανε πως η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να κάτσει αδρανής ενώ η οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα συνεχίζεται.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στον ίδιο τον κ. Μαδούρο και περισσότερους από 40 άλλους αξιωματούχους του καθεστώτος του.

Ο κ. Πενς σημείωσε επίσης πως ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να φτάσει σε πολίτες της Βενεζουέλας που αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Προσερχόμενος χθες στη σύνοδο, ο κ. Πενς εξήγγειλε οικονομική βοήθεια ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πολίτες της Βενεζουέλας που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους λόγω της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι πόροι θα δοθούν μέσω της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και προορίζονται για κοινότητες φυγάδων που έχουν συγκροτηθεί στην Κολομβία και στη Βραζιλία.
Πηγή: skai.gr