Στόλτενμπεργκ: Στήριξη όλων των μελών του ΝΑΤΟ για την επίθεση στη Συρία

Λεπτό προς λεπτό η επίθεση στη Συρία 

Και τα 29 μέλη του ΝΑΤΟ στηρίζουν την επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά της Συρίας υπογράμμισε το Σάββατο ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου - του κυρίου οργάνου λήψης πολιτικών αποφάσεων της Βορειατλαντικής Συμμαχίας.

«Σε σύγκριση με το να μην κάνεις τίποτα, η επίθεση "ήταν το σωστό πράγμα"» σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. «Οι επιδρομές υποβάθμισαν τις δυνατότητες της Συρίας να διεξάγει νέες επιθέσεις και την ίδια ώρα έστειλαν ένα σαφές μήνυμα για την αποτροπή άλλων επιθέσεων» ξεκαθάρισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Δεν θα εγγυηθούμε ποτέ πλήρως ότι δεν θα γίνουν νέες επιθέσεις όσο υπάρχουν καθεστώτα που είναι διατεθειμένα να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα» προειδοποίησε. Παράλληλα, το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία να επιδείξει υπευθυνότητα στη συριακή σύρραξη.

Κυβερνητικός αξιωματούχος στην Αθήνα τόνισε το πρωί σε πολιτικό επίπεδο ότι η «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι ο μοναδικός τρόπος να επιλυθεί η κρίση είναι διά του διπλωματικού διαλόγου και όχι διά των πολεμικών επιχειρήσεων».

Τελεσίγραφο στο καθεστώς Άσαντ για νέα χειρουργικά πλήγματα απηύθυναν oι Ηνωμένες Πολιτείεςστο ενδεχόμενο που ξανακάνει χρήση χημικών όπλων.


Πηγή: skai.gr