Ρωσία: Η Συρία κατέρριψε τους περισσότερους από τους 100 δυτικούς πυραύλους

Τουλάχιστον 100 πυραύλους τύπου κρουζ εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και Γαλλία κατά τις νυχτερινές επιθέσεις τους εναντίον της Συρίας, όμως τα περισσότερα βλήματα καταρρίφθηκαν από την συριακή αεράμυνα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα προσθέτει μάλιστα δηκτικά ότι τα συστήματα αεράμυνας που χρησιμοποιούν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ήταν σοβιετικά και κατασκευάστηκαν πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Το ρωσικό ΥΕΘΑ υποστήριξε πως ένας από τους στόχους ήταν η αεροπορική βάση αλ-Ντουμαΐρ, ανατολικά της Δαμασκού, όπου η συριακή αεράμυνα φέρεται να αναχαίτισε και τα 12 βλήματα που κατευθύνονταν προς τη μονάδα.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη βάση δεν περιλαμβάνεται επισήμως στον κατάλογο των τριών στόχων που δημοσίευσαν νωρίτερα οι Δυτικοί σύμμαχοι. Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού, οι σύμμαχοι ανέφεραν πως χτύπησαν ερευνητικό κέντρο όπου πιστεύεται πως το συριανό καθεστώς αναπτύσσει και δοκιμάζει χημικά και βιολογικά όπλα του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε διευκρινίσει νωρίτερα ότι τα δυτικά βλήματα δεν πλησίασαν τις δύο μεγάλες βάσεις που διαθέτει η Ρωσία στη Συρία, τη ναυτική βάση στην Ταρτούς και την αεροπορική μονάδα Χμέιμιμ.
Πηγή: skai.gr