Τουλάχιστον 16 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε κηδεία στο Ιράκ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σήμερα, σε βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια της κηδείας Ιρακινών παραστρατιωτικών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους την Τετάρτη.

Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση στο Ιράκ μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου και στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη Βαγδάτη.

Δύο βόμβες εξερράγησαν τη στιγμή που έμπαινε η πομπή με τα φέρετρα στο κοιμητήριο του χωριού Ασντίρα, στο βόρειο Ιράκ, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Σαλαχεντίν Σααλάν. Το σουνιτικό χωριό βρίσκεται στα νότια του Ας-Σαρκάτ, ένα από τα τελευταία προπύργια του ΙΚ που καταλήφθηκε πρόσφατα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τραυματίες δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία επειδή στην περιοχή είχε ήδη πέσει το σκοτάδι και οι κάτοικοι φοβούνταν ότι οι τζιχαντιστές μπορεί να έχουν στήσει ενέδρα στους δρόμους της επαρχίας Σαλαχεντίν.

Στο χωριό Ασντίρα επρόκειτο να κηδευτούν πέντε μαχητές της παραστρατιωτικής σιιτικής οργάνωσης Χασντ αλ Σαάμπι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους, μαχόμενη στο πλευρό των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι άνδρες αυτοί έχασαν τη ζωή τους όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε επίθεση από τους τζιχαντιστές, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Πηγή: skai.gr