Κλείσιμο

Τραμπ: «Πολύ σύντομα» οι αποφάσεις για την επίθεση στη Συρία

Εντός της ημέρας (Πέμπτη) θα συναντηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τους συμβούλους του προκειμένου να λάβει(;) οριστικές αποφάσεις για το τι θα κάνει με τη Συρία

«Πολύ σύντομα» θα ληφθούν οι αποφάσεις για στρατιωτική ή μη επιχείρηση σε συριακό έδαφος διαβεβαίωσε πάντως ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος νωρίτερα εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το τι μέλλει γενέσθαι («μπορεί να γίνει πολύ σύντομα ή καθόλου τόσο σύντομα!» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά). Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στη Συρία.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας πρόκειται να συνεδριάσει εντός της ημέρας για να συζητήσει τις επιλογές που έχει η Ουάσινγκτον, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν θα λάβει άμεσα απόφαση για επίθεση κατά της συριακής κυβέρνησης μετά τη χημική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Ντούμα της Συρίας, παρά το γεγονός ότι ανέφερε ότι έχει αποδείξεις ότι την επίθεση προκάλεσε η Δαμασκός. Ο Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Τυχόν δυτική στρατιωτική δράση κατά της Συρίας δεν θα προσέφερε τίποτε άλλο από την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής προειδοποίησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ.

«Δεν θέλουμε έναν ψυχρό πόλεμο. Αν δεν υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, δεν θα μπορέσουμε ούτε τις διαφορές μας να διευθετήσουμε ούτε να βελτιώσουμε την αμοιβαία κατανόηση», τονίζει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στην γερμανική Suddeutsche Ζeitung.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ