Μόσχα: Τα έξυπνα όπλα σας να στοχεύσουν τρομοκράτες. Τι θέλετε να καλύψετε;

Υπαινιγμούς ότι τυχόν επίθεση των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Άσαντ θα έχει ως στόχο τη συγκάλυψη τυχόν ενοχοποιητικών ευρημάτων για το δράστη της επίθεσης με χημικά στη Ντούμα, άφησε η Μόσχα. 

«Αν τα όπλα σας ήταν έξυπνα, θα στόχευαν τρομοκράτες» διεμήνυσε άμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μετά τις απειλές του Τραμπ για επίθεση με πυραύλους κατά του καθεστώτος Άσαντ. 

«Οι έξυπνοι πύραυλοι θα έπρεπε να στοχεύουν τους τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση (σσ. της Συρίας) που έχει αφιερώσει αρκετά χρόνια για να καταπολεμήσει τη διεθνή τρομοκρατία που δραστηριοποιείται εντός των συνόρων της» υπογράμμισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να επιδιώκουν να υπονομεύσουν την επιθεώρηση των εμπειρογνωμόνων, που σχεδιάζουν να διερευνήσουν την επίθεση με χημικά στη Ντούμα που πυροδότησε τη νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

«Γνωρίζουν οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ότι οι έξυπνοι πύραυλοι πρόκειται να καταστρέψουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο (συριακό) έδαφος; Ή μήπως αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο - να συγκαλύψουν όλες τις αποδείξεις αυτής της κατασκευασμένης επίθεσης με έξυπνα πλήγματα πυραύλων, ώστε οι διεθνείς επιθεωρητές να μην έχουν τα στοιχεία που να αναζητούν;» διερωτήθηκε η ρωσίδα αξιωματούχος.

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ