Κλείσιμο

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να κάνουμε απαγωγές όπου βρίσκονται Γκιουλενιστές!

Οι απαγωγές φερόμενων ως Γκιουλενιστών από διάφορα μέρη του κόσμου θα συνεχιστούν επανέλαβε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αγνοώντας τις διεθνείς αντιδράσεις και τα εθνικά δίκαια των κρατών – μελών στην οποία η Τουρκία επιχειρεί.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοιες επιχειρήσεις όπου βρίσκονται Γκιουλενιστές» διεμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επιβεβαίωσε τη νέα απαγωγή μελόν της FETO στην Γκαμπόν της Αφρικής.

Από πλευράς του, ο τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ έχει αναφέρει ότι παρόμοιες επιχειρήσεις έχουν διεξαχθεί σε 18 χώρες με απαγωγή 80 συνολικά «Γκιουλενιστών».



Σημειώνεται ότι άνδρες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (MIT) έφθασαν μέχρι την Γκαμπόν και απήγαγαν τρία «ηγετικά», σύμφωνα με την Άγκυρα, στελέχη της οργάνωσης FETO του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ο Ερντογάν κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Ανάλογη επιχείρηση είχε γίνει προ ημερών στο Κόσοβο, με τις απαγωγές έξι τούρκων συνολικά, προκαλώντας διπλωματικές τριβές μεταξύ Άγκυρας και Πρίστινας,
Πηγή: skai.gr