Τους 60 έφτασαν οι νεκροί από τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία

Σε τουλάχιστον 60 ανέρχονται οι νεκροί από τις χημικές επιθέσεις που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην ανταρτοκρατούμενη ανατολική Γούτα της Συρίας, σύμφωνα με την Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Φροντίδας, μία οργάνωση που παρέχει ιατρική βοήθεια.

Ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί, σημείωσε η οργάνωση, η οποία χρηματοδοτεί νοσοκομεία στη Συρία και εδρεύει εν μέρει στο Παρίσι.

«Οι αριθμοί εξακολουθούν να αυξάνονται καθώς οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις παροχής βοήθειας προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπόγειες περιοχές όπου έχει εισέλθει το αέριο και εκατοντάδες οικογένειες είχαν αναζητήσει καταφύγιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ένωση.

Προγενέστεροι απολογισμοί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία τοποθετούσαν τον αριθμό των θυμάτων σε σχεδόν 50.

Οι φερόμενες επιθέσεις έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Το συριακό καθεστώς και ο κυριότερος σύμμαχός του, η Ρωσία, αρνούνται πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην πόλη της Ντούμα, κατηγορώντας τους αντάρτες ότι «κατασκευάζουν» καταγγελίες ώστε να εμποδίσουν την επέλαση του τακτικού στρατού.

Ωστόσο, η Δύση φαντάζει αποφασισμένη να εξετάσει σοβαρά την υπόθεση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να διαμηνύει πως θα υπάρξει βαρύ τίμημα για τη χρήση χημικών.

Ο κ. Τραμπ άσκησε μάλιστα δριμεία κριτική στη Ρωσία και το Ιράν για την στήριξη που παρέχουν στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο αποκάλεσε «ζώο».
Πηγή: skai.gr
TAGS: Συρία