Κλείσιμο

Γερμανία: Βαν πέφτει σε πεζούς στην πόλη του Μίνστερ. Τουλάχιστον 3 οι νεκροί

Βαν έπεσε πριν από μερικά λεπτά σε πεζούς στην πόλη του Μίνστερ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.



Στο σημείο έχουν σπεύσει πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, σωστικά συνεργεία, ασθενοφόρα αλλά και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής. 

Πηγή της αστυνομίας που επικαλούνται τοπικά μέσα αναφέρει πως ο δράστης αφού έπεσε στο πλήθος αυτοπυροβολήθηκε χωρίς να επιβεβαιώνεται ακόμη η συγκεκριμένη πληροφορία. 




Υπογραμμίζεται πως τα γερμανικά μέσα μιλούν για επιβεβαιωμένους θανάτους χωρίς να δίνουν αριθμούς ενώ οι τραυματίες φαίνεται πως είναι δεκάδες. 



Η πόλη Μίνστερ βρίσκεται στη Βόρεια Ρινανία Βεστφαλία. 

Οι αστυνομικές αρχές επιβεβαιώνουν πως υπάρχουν νεκροί από το περιστατικό χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες. 




Τοπικά μέσα αναφέρουν πως οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση. 






Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα και 15 είχαν τραυματιστεί . Σημειώνεται επίσης το 2016 ο Ανίς Αμρί έριξε φορτηγό σε Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.

Οι αρχές, οι οποίες έχουν αποκλείσει μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, διεξάγουν έλεγχο για εκρηκτικά και έχουν ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Οι αρχές σημειώνουν πως οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 30 και πως δεν αναζητούν περισσότερους δράστες. 

Γερμανός 48 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο, αλλά με γνωστά ψυχολογικά προβλήματα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, ο δράστης της επίθεσης.

Συλλυπητήρια για την σημερινή επίθεση απέστειλε μέσω twitter το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά το μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

"Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό της Γερμανίας και στην κυβέρνησή της"
Πηγή: skai.gr