Δεν είναι πια σε κρίσιμη κατάσταση ο Σεργκέι Σκρίπαλ

Δεν είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση ο ρώσος πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σκρίπαλ, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο της περιοχής του Σόλσμπερι, όπου νοσηλεύεται από τις 4 Μαρτίου μετά την έκθεσή του στον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Σκρίπαλ «ανταποκρίνεται καλά στην θεραπεία» και η κατάστασή του «βελτιώνεται γρήγορα». Δεν είναι γνωστό εάν μπορεί να κινηθεί ή να επικοινωνήσει με τους θεράποντες ιατρούς.

Το νοσοκομείο επαναβεβαίωσε πως η κόρη του κ. Σκρίπαλ, Γιούλια, βρίσκεται πλέον σε σταθερή κατάσταση και έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει.

Οι γιατροί καθιστούν ωστόσο σαφές πως είναι ακόμα πρόωρο και μιλήσουμε για το πότε θα λάβε εξιτήριο, σημειώνοντας πως κάθε αναφορά σε ημερομηνίες θα συνιστούσε «εικοτολογία».

Εν τω μεταξύ, κυβερνητική εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι το Βερολίνο θεωρεί «πολύ αληθοφανείς» τους ισχυρισμούς της Βρετανίας ότι η Ρωσία εξακολουθεί να διαθέτει πρόγραμμα παρασκευής της νευροτοξικής ουσίας Νόβιτσοκ, η οποία παρασκευάστηκε επί Σοβιετικής Ένωσης.

Η εκπρόσωπος Ούλρικε Ντέμερ αρνήθηκε να σχολιάσει αν το Βερολίνο διαθέτει σχετικές πληροφορίες αντικατασκοπείας αναφορικά με την ουσία, η οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του ρώσου πρώην κατασκόπου της κόρης του.

Η κ. Ντέμερ πρόσθεσε ότι η φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στην επίθεση συνάδει με σειρά ενεργειών της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών επεμβάσεων και των επιθέσεων εναντίον πρώην κατασκόπων σε τρίτες χώρες.
Πηγή: skai.gr