Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί στα κεντρικά γραφεία του YouTube - Νεκρή η δράστης

Νεκρή φέρεται να είναι η γυναίκα η οποία πυροβόλησε νωρίτερα μέσα στα κεντρικά γραφεία του YouTube στο Σαν Μπρούνο, στη βόρεια Καλιφόρνια, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα η οποία φορούσε σκούρο μπλουζάκι και μαντήλα στο κεφάλι, πυροβόλησε τουλάχιστον 10 φορές εντός του κτηρίου της εταιρείας τραυματίζοντας 4 ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη 4 τραυματιών και σημείωσε ότι όλοι έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αναφέρει την κρισιμότητα της κατάστασής τους.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα κίνητρα της πίσω από τη συγκεκριμένη πράξη, με τις πρώτες μαρτυρίες πάντως να κάνουν λόγο για επίλυση προσωπικών διαφορών με τον σύντροφό της, τον οποίο και επιχείρησε να σκοτώσει.

Εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου «Zuckerberg» του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ορισμένοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί εκεί ύστερα από το συμβάν, ενώ ένας αριθμός τραυματιών έχει μεταφερθεί και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Το γεγονός επιβεβαίωσε αρχικά η Google, στην οποία ανήκει το Youtube, εν μέσω μαρτυριών από εργαζόμενους για την ύπαρξη ενεργού σκοπευτή.

Παράλληλα, η Google ανέφερε στο twitter ότι συνεργάζεται με τις αρχές και θα παράσχει επίσημη ενημέρωση μόλις υπάρξει δυνατότητα. Στα κεντρικά γραφεία του YouTube απασχολούνται περίπου 1.700 εργαζόμενοι.


Ένας εργαζόμενος της εταιρίας ανέφερε στο twitter ότι το προσωπικό εγκατέλειψε το κτήριο υπό καθεστώς πανικού, ενώ οι πρώτες εικόνες που κατέφθασαν από τα τοπικά δίκτυα ενημέρωσης εμφάνιζαν εργαζόμενους του YouTube να βγαίνουν από το κτήριο με τα χέρια ψηλά και να υπόκεινται σε σωματικό έλεγχο από αστυνομικούς.
 
Με προσωπικό του μήνυμα στο twitter ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξήρε τη δράση των δυνάμεων ασφαλείας και εξέφρασε την συμπαράστασή του σε όσους ενεπλάκησαν στο συμβάν.

«Μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό των πυροβολισμών στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Youtube, στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σε όσους εμπλέκονται στο περιστατικό. Θέλω να ευχαριστήσω τις αστυνομικές δυνάμεις και αυτούς που προσέτρεξαν πρώτοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr