Νετανιάχου σε Ερντογάν: Κατέλαβες τη Β. Κύπρο και σφάζεις πολίτες στο Αφρίν

Μαίνεται η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βενιαμίν Νετανιάχου, που ξέσπασε μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Γάζα που στοίχισαν την ζωή σε 16 Παλαιστίνιους. Ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε εκ νέου το Ισραήλ ως «κράτος τρομοκρατών».

«Έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες, όμως το δικό σας ενδιαφέρον δεν είναι οι τρομοκράτες. Γιατί είστε εσείς οι ίδιοι ένα κράτος τρομοκρατών. Και ως κράτος τρομοκρατών, αυτό που κάνατε στη Γάζα είναι ξεκάθαρο, αυτό που κάνατε στην Ιερουσαλήμ είναι ξεκάθαρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν δεν έχει συνηθίσει να του αντιμιλούν. Θα πρέπει να αρχίσει να το συνηθίζει. Αυτός που κατέχει τη Βόρεια Κύπρο και την κουρδική ζώνη και σφαγιάζει αμάχους στο Αφρίν, δεν μπορεί να μας κάνει κήρυγμα για αξίες και ηθική», απάντησε, σε εξίσου υψηλούς τόνους, ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Τwitter.

«Ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο, δε θα δεχθεί κήρυγμα από εκείνους που βομβαρδίζουν αδιακρίτως αμάχους επί χρόνια. Προφανώς έτσι εορτάζεται η Πρωταπριλιά στην Άγκυρα» είχε δηλώσει μάλιστα σκωπτικά ο ισραηλινός πρωθυπουργός την Κυριακή σε άλλο τουίτ του.


Πηγή: skai.gr