Κλείσιμο

Ραγδαία βελτίωση για τη Γιούλια Σκρίπαλ

«Ραγδαία βελτίωση» παρουσιάζει η υγεία της Γιούλια Σκρίπαλ με αποτέλεσμα να μη θεωρείται πλέον ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.

Η σχετική ανακοίνωση από τη διοίκηση του κρατικού οργανισμού στον οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σόλσμπερι, όπου νοσηλεύεται η 33χρονη και ο πατέρας της Σεργκέι Σκρίπαλ από τις 4 Μαρτίου, προσθέτει ότι η κατάσταση της υγείας της είναι «σταθερή».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του BBC, η Σκρίπαλ έχει ανακτήσει τις αισθήσεις της και μιλάει.

Η δρ Κριστίν Μπλάνσαρντ δήλωσε ότι η Γιούλια Σκρίπαλ έχει αντιδράσει καλά στη θεραπεία, αλλά συνεχίζει να λαμβάνει εξειδικευμένη κλινική φροντίδα σε 24ωρη βάση.

Δήλωσε επίσης υπερήφανη για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ ημερών το Δικαστήριο Προστασίας που εκπροσωπεί τους Σκρίπαλ στη διαχείριση των υποθέσεων που τους αφορούν, αλλά και η πρωθυπουργός Μέι είχαν πει ότι σύμφωνα με τους γιατρούς αμφότερα τα θύματα της δηλητηρίασης στο Σόλσμπερι έχουν υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη από την οποία ίσως να μην καταφέρουν να ανακάμψουν.

Η κατάσταση της υγείας του Σεργκέι Σκρίπαλ εξακολουθεί να περιγράφεται ως «κρίσιμη, αλλά σταθερή».

Οι Σκπρίπαλ δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα, με τη Βρετανία και τους συμμάχους τους να καταλογίζουν την ευθύνη στη Ρωσία. Ο 66χρονος Σκρίπαλ ήταν πρώην διπλός πράκτορας που έδινε πληροφορίες στη βρετανική MI6 ενώ εργαζόταν στην υπηρεσία πληροφοριών του ρωσικού στρατού.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
TAGS: Ρωσία