Γερμανός συνελήφθη στην Τουρκία επειδή «ήθελε να βοηθήσει τους Κούρδους»

Γερμανός πολίτης συνελήφθη στην Τουρκία με την υποψία ότι προσπαθούσε να μεταβεί στη βόρεια Συρία ώστε να πολεμήσει στις τάξεις των κούρδων ανταρτών, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο 28χρονος Πάτρικ Κράικερ φέρεται να εντοπίστηκε στις 14 Μαρτίου στη νοτιοανατολική Τουρκία ενώ επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα.

Στην κατοχή του, σύμφωνα πάντα με το Anadolu, βρέθηκαν φωτογραφίες και έγγραφα που συνδέονται με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), τον κυριότερο πολιτικό φορέα των Κούρδων της Συρίας. Στρατιωτικός βραχίονας του PYD είναι το YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο Κράικερ ομολόγησε στην Αστυνομία ότι σκόπευε να ενταχθεί στο PYD. Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε είναι γνωστό εάν η ανάκριση έγινε παρουσία δικηγόρου.

Το Anadolu μεταδίδει ακόμα ότι ο Κράικερ δήλωσε πως είχε υπηρετήσει επί τέσσερα χρόνια στον γερμανικό στρατό, όμως εκπρόσωπος της Bundeswehr αρνήθηκε στην Deutsche Welle ότι ο 28χρονος υπηρέτησε ποτέ στις ένοπλες δυνάμεις.

Πολλοί ευρωπαίοι πολίτες έχουν κρατηθεί στην Τουρκία με την υποψία ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατική δραστηριότητα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Το Βερολίνο έχει καταγγείλει τουλάχιστον πέντε συλλήψεις γερμανών πολιτών ως πολιτικά υποκινούμενες.
Πηγή: skai.gr