Τρομοδέματα σε κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουάσινγκτον

Έρευνα σε έξι ύποπτα δέματα που εστάλησαν σε κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουάσινγκτον, πραγματοποιεί το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας και οι στρατιωτικές αρχές, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα τρομοδέματα περιείχαν συστατικά για την κατασκευή βομβών, ενώ κάποια από αυτά περιείχαν και επιστολές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News που επικαλείται αξιωματούχο επιβολής του νόμου. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι επιστολές που περιείχαν κάποια από αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας ενός διαταραγμένου ανθρώπου.

Το FBI προσπαθεί τώρα να εξακριβώσει εάν τα δέματα προήλθαν από το ίδιο πρόσωπο ή τα ίδια πρόσωπα και εάν μπορούσαν πράγματι να αποτελέσουν απειλή ή επρόκειτο για φάρσα.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των Η.Π.Α πιστεύουν πως έχουν λάβει και άλλες επιστολές από το ίδιο πρόσωπο που έστειλε αυτά τα πακέτα μέσω ταχυδρομείου.

Το πρώτο δέμα εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην Ανώτατη Σχολή Εθνικής Άμυνας, κάποιο άλλο στο κέντρο διαλογής αλληλογραφίας της CIA, ένα κέντρο διαλογής αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου το οποίο είναι σε προάστιο της Ουάσινγκτον και ένα τρίτο σε εγκατάσταση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Βιρτζίνια.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ