Τουσκ: H Τουρκία πρέπει να βελτιώσει τις σχέσεις της με Ελλάδα και Κύπρο

Η Ε.Ε. έστειλε από τη Βάρνα αυστηρό μήνυμα στη Τουρκία, να σταματήσει τις ενέργειες που υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Έγινε ειδική μνεία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, «κρατούμενους Ευρωπαίους πολίτες», στην επίσημη συνέντευξη Τύπου.

Μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ και του Τούρκου προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο κ. Τουσκ είπε πως διατύπωσε τις ανησυχίες του προς τον πρόεδρο Ερντογαν για τις τρέχουσες τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και αναφορικά με το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Είμαστε αλληλέγγυοι προς την Κυπριακή Δημοκρατία και στο δικαίωμα της να εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο μέσα στην ΑΟΖ της», τόνισε ο Τουσκ.
Εξέφρασε και την ανησυχία του για ορισμένα πράγματα τα οποία λαμβάνουν χώρα στην Άγκυρα και υπονομεύουν, όπως είπε, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία και ένα από αυτά είναι η καλή σχέση με τις γειτονικές χώρες.
Πηγή: skai.gr