Κλείσιμο

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ανακρίθηκε για ένα ακόμα σκάνδαλο διαφθοράς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακρίθηκε για δεύτερη φορά από την Αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά που συνδέεται με τον κολοσσό τηλεπικοινωνιών Bezeq Telecom.

Οι Αρχές υποπτεύονται ότι ο κ. Νετανιάχου είχε προωθήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για την Bezeq, με αντάλλαγμα ευνοϊκή κάλυψη από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο που ελέγχει η εταιρεία.

Αστυνομικοί κατέφθασαν στην οικία του κ. Νετανιάχου νωρίς το πρωί. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετάδωσαν πως ανακρίθηκαν επίσης η σύζυγος και ο γιος του πρωθυπουργού, σε διαφορετική τοποθεσία.

Οι έρευνες διεξάγονται με τη βοήθεια δύο πρώην συνεργατών του κ. Νετανιάχου: Του πρώην γενικού διευθυντή του υπουργείου Επικοινωνιών και του πρώην πρωθυπουργικού εκπροσώπου.

Ο κ. Νετανιάχου αρνείται ότι έχει υποπέσει σε οποιοδήποτε ατόπημα. Η Αστυνομία δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα εισηγηθεί την απαγγελία κατηγοριών.

Η ισραηλινή Αστυνομία έχει εισηγηθεί να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του πρωθυπουργού για δύο ακόμα υποθέσεις διαφθοράς, αν και έως τώρα δεν έχει ληφθεί απόφαση από τις εισαγγελικές Αρχές.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ισραήλ