Στον πλήρη έλεγχο των Τούρκων φέρεται να έχει περιέλθει η Αφρίν

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους Σύροι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, διαβεβαίωσε σήμερα μι πηγή του τουρκικού στρατού, την ώρα που εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής μοίραζαν τρόφιμα στους κατοίκους.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι μαχητές εισέβαλαν στην πόλη Αφρίν την περασμένη Κυριακή, μετά από οκτώ εβδομάδες μαχών, για να εκδιώξουν τους Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική" από την Άγκυρα.

Μια στρατιωτική πηγή είπε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι και οι τελευταίες κοινότητες τέθηκαν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας. "Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε οι ντόπιοι να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους", είπε η πηγή αυτή.

Μια παρόμοια πληροφορία μετέδωσε και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Στην πόλη Αφρίν, πολλοί κάτοικοι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν το συσσίτιο που μοίραζε η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους με θωρακισμένα οχήματα.

"Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της" το συντομότερο δυνατόν. "Οι κινητές κουζίνες μας είναι εδώ και οι ομάδες μας πήγαν στα χωριά", είπε ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην Τουρκία, Κερέμ Κινίκ.
Πηγή: skai.gr