Ο Τραμπ σκοπεύει να απελάσει δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες για τον Σκρίπαλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται στην απόλυση δεκάδων Ρώσων αξιωματούχων διπλωματών από τις ΗΠΑ, ως απάντηση στην επίθεση κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκρίπαλ στο Λονδίνο, με νευροπαραλυτικό παράγοντα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Ο Τραμπ συντάχθηκε με τους συμβούλους του και οι απελάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί επί της παρούσης ως η τελική απόφαση του αμερικανού Προέδρου.

Πρόθεση του Τραμπ είναι να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση, θέλοντας ωστόσο προηγουμένως να σιγουρευτεί ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του θα εναρμονιστούν με αυτή την κίνηση και θα λάβουν παρόμοια μέτρα.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Raj Shah ανέφερε τα εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπαραστέκονται σταθερά στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζοντας την απαράδεκτη πράξη της Ρωσίας. Ο πρόεδρος εξετάζει πάντοτε εναλλακτικές λύσεις για να φέρει τη Ρωσία προ των ευθυνών της, ως απάντηση στις κακοήθεις δραστηριότητές της. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι περαιτέρω να ανακοινώσουμε»
Πηγή: skai.gr
TAGS: Τραμπ