Παραγουάη: 14χρονη θύμα βιασμού απεβίωσε αφότου αναγκάστηκε να γεννήσει

Θύελλα αντιδράσεν έχει προκαλέσει στην Παραγουάη ο θάνατος μιας 14χρονης, που έπεσε θύμα βιασμού, και πέθανε κατά τη διάρκεια του τοκετού, καθώς η έκτρωση στη χώρα είναι παράνομη «εκτός αν η εγκυμοσύνη απειλεί τη ζωή της γυναίκας».

Η έφηβη, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, υπέστη εμβολή και τρεις καρδιακές ανακοπές κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως. Οι γιατροί προσπάθησαν να γεννηθεί το μωρό κολπικά, αλλά το κορίτσι υπέστη αναπνευστικές επιπλοκές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το αγοράκι της πάντως είναι ζωντανό και παραμένει στο νοσοκομείο σε μια μικρή πόλη περίπου 20 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας της λατινοαμερικανικής χώρας, Ασουνσιόν. «Το σώμα μιας ανήλικης δεν είναι έτοιμο για εγκυμοσύνη» δήλωσαν γιατροί.

Οι αυστηροί
περιοριστικοί νόμοι για τις αμβλώσεις που ισχύουν στην καθολική Παραγουάη βρίσκονται στο επίκεντρο από το 2015, όταν οι αρχές απαγόρευσαν σε ένα 10χρονο κορίτσι να κάνει έκτρωση μετά από βιασμό από τον πατριό του. Η κοπέλα γέννησε σε ηλικία 11 ετών, και κατόρθωσε να επιζήσει.
Πηγή: skai.gr