Παραιτήθηκε ο κορυφαίος δικηγόρος του Τραμπ για τη Ρωσία

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ που ηγείται της νομικής του ομάδας σχετικά με τις έρευνες για παρεμβάσεις της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με τους «New York Times», ο Τζον Ντάουντ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του διότι έκρινε πως ο πρόεδρος αγνοεί τις συμβουλές του. Η απόφαση για αποχώρηση του κ. Ντάουντ φέρεται να ελήφθη κοινή συναινέσει, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal».

Ο κ. Ντάοντ, μεταξύ άλλων, ηγούνταν των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και την ομάδα Μούλερ για πιθανή συνέντευξη με τον ίδιο τον πρόεδρο. Ο κ. Τραμπ έχει δηλώσει ανοιχτός σε συνέντευξη με τον κ. Μούλερ, όμως ο κ. Ντάουντ ήταν άκρως επιφυλακτικός.

Σε γραπτή δήλωση που έστειλε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ντάουντ ανέφερε λιτά πως αγαπά τον πρόεδρο Τραμπ και του εύχεται τα καλύτερα.

Η αποχώρηση Ντάουντ έρχεται τρεις ημέρες αφότου εντάχθηκε στη νομική ομάδα του Λευκού Οίκου ο πρώην εισαγγελέας, Τζόζεφ ντιΤζενόβα, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι αξιωματούχοι του FBI έχουν συνωμοτήσει ώστε να εμπλέξουν τον κ. Τραμπ σε ανύπαρκτα εγκλήματα και να αθωώσουν την Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση με τα e-mail της.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ντάουντ είχε ζητήσει τον τερματισμό της έρευνας του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μούλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε μετέπειτα πως η δήλωση Ντάουντ δεν αποτελούσε σύσταση για απόλυση του ειδικού συμβούλου.
Πηγή: skai.gr