Κλείσιμο

Τουρκία: 10 μήνες φυλακή σε γνωστή τραγουδίστρια για προσβολή του Ερντογάν

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για «προσβολή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» καταδικάστηκε την Τετάρτη η δημοφιλής, και στην Ελλάδα, τραγουδίστρια και ηθοποιός Ζουχάλ Ολτζάι.

Κατά της Ολτζάι είχε κατατεθεί μήνυση για «προσβολή» του Eρντογάν κατά τη διάρκεια περσινής της συναυλίας, ενώ μάλλον τη γλίτωσε και φθηνά, καθώς ο εισαγγελέας είχε ζητήσει μέχρι και σχεδόν πενταετή ποινή φυλάκισης!

Το κατηγορητήριο της εισαγγελικής αρχής της Κωνσταντινούπολης αναφέρει ότι «ένα άτομο» ειδοποίησε την αστυνομία ότι η Ολτζάι είχε προβεί σε «προσβλητική χειρονομία» κατά του Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της στην Πόλη στις 5 Αυγούστου 2016. Στη συνέχεια διενεργήθηκε… έρευνα και εξετάστηκε βίντεο από το συναυλία από έναν εμπειρογνώμονα για να διαπιστωθεί η ενοχή της!

Image result for Ζουχάλ Ολτζάι

Η τραγουδίστρια κατηγορείται ότι αναθεώρησε τους στίχους στο τραγούδι της Bos Vermisim Dunyay? (Αφήνω τον κόσμο) για να επικρίνει τον Ερντογάν, επινοώντας μια χειρονομία που συνόδευε τη μελωδία. Σύμφωνα με το βίντεο, οι παραλλαγμένοι στίχοι αναφέρουν ότι «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όλα είναι άδεια, όλα είναι ένα ψέμα, η ζωή θα τελειώσει μια μέρα και θα πεις ‘‘είχα ένα όνειρο’’».

Στην κατάθεσή της, η Ολτζάι ανέφερε ότι άλλαξε τους στίχους επειδή το όνομα του προέδρου ταιριάζει τη ρίμα και «δεν είχε κανένα άλλο ύποπτο ή προσβλητικό κίνητρο».

Η καλλιτέχνιδα είπε επίσης ότι η χειρονομία στόχευε ένα μέλος του ακροατηρίου στην πρώτη σειρά, ο οποίος την επέκρινε.

Το γραφείο του εισαγγελέα είχε απαιτήσει φυλάκιση για τον Oλτζάι από ένα χρόνο και δύο μήνες έως και τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες με την κατηγορία «προσβολής του προέδρου».
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ
TAGS: ΕΕ