Κλείσιμο

Η γερμανική βουλή ενέκρινε την εκταμίευση των 6,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης, συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ, άναψε την Τετάρτη η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του τρίτου πακέτου βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, το οποίο αποφασίστηκε το 2015, σύμφωνα με το τηλεγράφημα.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς μπορεί πλέον να συμφωνήσει για την εν λόγω πληρωμή στο Συμβούλιο Διοικητών του ESM, όπου εκπροσωπούνται οι 19 χώρες του ευρώ από τους υπουργούς Οικονομικών τους, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την αντίθεσή του στην εκταμίευση της δόσης εξέφρασαν πάντως οι Φιλελεύθεροι του FDP, υποστηρίζοντας η χώρα μας ότι δεν έχει ολοκληρώσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

«Στη βάση των πληροφοριών που έχουμε από τους θεσμούς, θεωρούμε ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της τέταρτης δανειακής δόσης έχουν εκπληρωθεί» απάντησε πάντως ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου. 



Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr