Κλείσιμο

Mόσχα: Η Βρετανία μπορεί να δηλητηρίασε τον Σκριπάλ!

Ένας αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υπαινίχθηκε την Τετάρτη ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να δηλητηρίασε τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ!.

«Η λογική υπαγορεύει
ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ενορχήστρωσε την επίθεση με το νευροπαραλυτικό παράγοντα στο Σάλσμπουρι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλάντιμιρ Ερμάκοφ, επικεφαλής του τμήματος «μη διάδοσης και ελέγχου των εξοπλισμών» του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Το εναλλακτικό συμπέρασμα, πρόσθεσε, είναι ότι οι βρετανικές αρχές «δεν ήταν ικανές να παράσχουν προστασία από μια τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός τους» τόνισε.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μοιράζεται κανένα αποδεικτικό στοιχείο στην υπόθεση Σκριπάλ με τη Ρωσία, αλλά την ίδια ώρα ζητά εξηγήσεις από τη Μόσχα» πρόσθεσε ο ρώσος αξιωματούχος.

«Οι βρετανικές αρχές δεν μοιράζονται τα στοιχεία που έλαβαν μετά την έρευνα [στην υπόθεση] και δεν απαντούν σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την Γιούλια Σκριπάλ», δήλωσε ακόμα ο Ερμάκοφ. Η Γιούλια Σκριπάλ, 33 ετών, που δηλητηριάστηκε μαζί με τον πατέρα της νωρίτερα τον Μάρτιο, είναι ρωσίδα υπήκοος.

Το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» όσον αφορά την επίθεση.
Πηγή: skai.gr