Η Μόσχα καταδικάζει την απουσία της Βρετανίας από την ενημέρωση για Σκρίπαλ

Το Κρεμλίνο καταδίκασε την απόφαση του Βρετανού πρεσβευτή να μην συμμετάσχει στην ενημέρωση που παραθέτει αυτήν την ώρα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σκρίπαλ και της κόρης του στη Βρετανία.

«Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα μιας παράλογης κατάστασης, όπου κάποιος θέτει ερωτήσεις, αλλά δεν θέλει να ακούσει τις απαντήσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, σε ενημέρωση στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Βρετανίας στη Μόσχα δήλωσε ότι ο πρεσβευτής τους δεν θα συμμετάσχει στην ενημέρωση.

«Ο πρεσβευτής δεν θα παραστεί και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να στείλουμε έναν εκπρόσωπο που θα παραστεί εκεί σε επίπεδο εργασίας», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προσκάλεσε σήμερα το μεσημέρι, στις 14.00 ώρα Ελλάδας, ξένους πρεσβευτές σε συνάντηση με ειδικούς για τον έλεγχο των εξοπλισμών, προκειμένου να συζητήσουν τους βρετανικούς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση, κάτι που η Ρωσία αρνείται.

Η συνάντηση γίνεται ώστε η ρωσική διπλωματία να παρουσιάσει τη δική της άποψη για τη δηλητηρίαση του Σκρίπαλ και της κόρης του και να απαντήσει στις κατηγορίες του Λονδίνου.
Πηγή: skai.gr