Χωρίς απόφαση για νέα μέτρα κατά της Ρωσίας η σύσκεψη ασφαλείας υπό τη Μέι

Με επιβεβαίωση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί σε βάρος της Ρωσίας σε σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την Τερέζα Μέι στο Λονδίνο.

Εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης ότι έχει ληφθεί δράση στα σύνορα της χώρας ώστε να ελέγχονται πιο αυστηρά άτομα των οποίων η δραστηριότητα απειλεί την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των συμμαχικών χωρών.

Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται επί επιβατών σε πτήσεις από τη Ρωσία, κάτι που αφορά και πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, ενισχύονται οι έλεγχοι επί προσόδων Ρώσων υπηκόων στη Βρετανία που σχετίζονται με το Κρεμλίνο και που θεωρείται ότι μπορεί να εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Άλλα μέτρα εναντίον της Ρωσίας εξετάζονται ενεργά και η Πρωθυπουργός είναι έτοιμη να τα εφαρμόσει ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι συνεχίζεται η συλλογή δειγμάτων της νευροτοξικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε κατά του Σεργκέι Σκριπάλ από ειδικούς του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων.

Συμπλήρωσε ότι η Βρετανίδα Πρωθυπουργός προσβλέπει σε περισσότερες συζητήσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο