Κλείσιμο

Ο Αναστασιάδης θα ζητήσει να γίνει σύσταση στην Άγκυρα για τη στάση της

Την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την προκλητική στάση της Τουρκίας, θα ζητήσει η Κυπριακή Δημοκρατία όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, έκανε γνωστό πως ο Νίκος Αναστασιάδης, στον τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα ζητήσει να γίνει σύσταση προς την Τουρκία προκειμένου να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις.

«Η κυπριακή δημοκρατία ασκεί τα δικαιώματα της στην ΑΟΖ της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κύπρου, στον απόηχο των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν που προανήγγειλε άμεσα έρευνες στην περιοχή της Κύπρου, λέγοντας μάλιστα ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Ο κ. Προδρόμου εξήγησε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μπει σε αυτή τη διελκυστίνδα, τονίζοντας πως είναι το μόνο αναγνωρισμένο κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι η Άγκυρα ναυπήγησε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία ερευνών στον κόσμο και ξεκινά σύντομα για τη Μεσόγειο.

«Το πλοίο της γεώτρησής μας κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο σύντομα… Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο» διεμήνυσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του συναντήθηκε με τον «ομόλογό» του τού ψευδοκράτους και τόνισε πως η Άγκυρα έχει διαμηνύσει στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στην αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων πρέπει να διασφαλιστούν.
Πηγή: skai.gr