Εκπρόσωπος Ερντογάν: Έχουμε δουλειά στην Αφρίν – Φροντίζουμε τους αμαχούς

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ακόμα δουλειά να κάνουν στην Αφρίν, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος, και «δεξί χέρι», του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Περιέγραψε, χαρακτηριστικά, την εκκαθάριση των «τρομοκρατών» του YPG / PKK, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους από το κέντρο συριακής πόλης ως βασικό στάδιο της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας, «αλλά με περισσότερη δουλειά μπροστά».

«Έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό στάδιο της επιχείρησης, υπάρχει ακόμα δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλίν, στο κανάλι Sky News αργά την Κυριακή.

Τα τουρκικά στρατεύματα και οι σύμμαχοί τους Ελεύθεροι Μαχητές του Συριακού Στρατού κατέλαβαν το κέντρο της πόλης νωρίς την Κυριακή, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου κυρίως για να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους Κούρδους μαχητές.

«Η Αφρίν είναι μια μεγάλη περιοχή με αρκετές χιλιάδες ανθρώπους που ζουν εκεί», δήλωσε ο Καλίν. «Παρέχουμε βοήθεια και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι, ειδικά στις πόλεις και στα σπίτια, δεν υπάρχουν νάρκες, δεν υπάρχουν παγίδες» τόνισε.

Συνεπώς, πρόσθεσε ο τούρκος αξιωματούχος, θα έχουμε δουλειά για τις επόμενες μέρες, αλλά ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια και επίσης θα συνεργαστούμε με τους ντόπιους για να διασφαλίσουμε ότι αυτοί κυβερνούν – και ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες τους».

Οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα παραμείνουν στην πόλη Αφρίν, και θα αφήσουν την περιοχή σε «αυτούς που τους ανήκει πραγματικά» δήλωσε από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Πηγή: skai.gr