Ο Άσαντ επισκέφτηκε τις γραμμές του συριακού στρατού στην Ανατολική Γούτα

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή θέσεις του στρατού στην Ανατολική Γούτα της Συρίας, όπως ανέφερε ο λογαριασμός του προέδρου στο Telegram, που είναι ενα μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά για κινητό τηλέφωνο.

«Στη γραμμή του πυρός στην Ανατολική Γούτα [...] Ο πρόεδρος Άσαντ με ήρωες του Συριακού Αραβικού στρατού», γράφει η λεζάντα δίπλα σε φωτογραφίες του Άσαντ ανάμεσα σε πλήθος ανδρών με στρατιωτικές στολές, κάποιοι από αυτούς ανεβασμένοι σε άρματα μάχης.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε έναν δρόμο όπου διακρίνονται κατεστραμμένες προσόψεις κτιρίων και κάποια σταθμευμένα άρματα μάχης.

Περισσότεροι από χίλιοι άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες και δεκάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τον ανταρτο-κρατούμενο θύλακα της Γούτας τις τελευταίες ημέρες, υπό το βάρος των σχεδόν συνεχών βομβαρδισμών από τις καθεστωτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.

Η ανατολική Γούτα, στα ανατολικά περίχωρα της Δαμασκού, είναι η τελευταία μεγάλη εστία αντίστασης των αντικαθεστωτικών ανταρτών κοντά στη συριακά πρωτεύουσα.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο - skai.gr
TAGS: Συρία