Κοντά στο 60% η συμμετοχή στις ρωσικές εκλογές

Στο 59,5% διαμορφώθηκε η συμμετοχή στις ρωσικές εκλογές στις 18:00 ώρα Ελλάδος, δύο ώρες πριν κλείσουν τα τελευταία εκλογικά τμήματα στον βαλτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Τα εκλογικά κέντρα έχουν πλέον κλείσει στη Μόσχα και στις περιοχές ανατολικότερα, ενώ ακόμα ψηφίζουν στην ευρωπαϊκή Ρωσία.

Νωρίτερα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση ανέφεραν ότι έως το μεσημέρι είχαν καταγράψει 1.764 παρατυπίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η επικεφαλής της ρωσικής Αρμοστείας για Ανθρώπινα Δικαιώματα αντέτεινε πως έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί αξιοσημείωτες παραβάσεις, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Sputnik.

Οι κάλπες αναμένεται να δώσουν μία ακόμα 6ετή θητεία στην προεδρία στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος οδεύει προς ταο να γίνει ο δεύτερος μακροβιότερος ηγέτης στη νεότερη ρωσική ιστορία, πίσω από τον Ιωσήφ Στάλιν.

Οι νεότερες δημοσκοπήσεις θέλουν τον κ. Πούτιν να αποσπά σχεδόν το 70% της λαϊκής ψήφου, ποσοστό σχεδόν δεκαπλάσιο συγκριτικά με τον πλησιέστερο αντίπαλό του.

Στόχος του Κρεμλίνου είναι επικράτηση του κ. Πούτιν με ποσοστό τουλάχιστον 70% και με τη συμμετοχή να υπερβαίνει επίσης το 70%.

Κατ' αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχει οιαδήποτε λαβή για αμφισβήτηση είτε της κυριαρχίας του είτε της δημοκρατικής νομιμοποίησης του αποτελέσματος, σε αντίθεση με τις κάλπες του 2012, οι οποίες σημαδεύτηκαν από μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και καταγγελίες περί νοθείας.
Πηγή: skai.gr