Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχάρη τον Κινέζο πρόεδρο για την επανεκλογή του

Τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη για την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, σε ένα σπάνιο απευθείας μήνυμα της Πιονγιάνγκ προς το Πεκίνο.

Στο μήνυμά του, που μετέδωσε το KCNA, ο Κιμ δήλωσε ότι ελπίζει η Κίνα να προβεί σε ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα υπό την ηγεσία του Σι. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, «εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διμερείς σχέσεις θα εξελιχθούν προς το κοινό συμφέρον των λαών των δύο χωρών, ο Κιμ ευχήθηκε με το μήνυμά του στον Κινέζο πρόεδρο μεγάλη επιτυχία στο υπεύθυνο έργο του».

Ο Κιμ δεν έχει ακόμη επισκεφτεί την Κίνα αφότου ανέλαβε την εξουσία στα τέλη του 2011, με τη Βόρεια Κορέα να είναι δυσαρεστημένη από τη στήριξη της Κίνας στις κυρώσεις που έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη για τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ.

Η Κίνα έχει εκφράσει την έντονη στήριξη της στις πρόσφατες προσπάθειες της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ για βελτίωση των σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα.

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επίσης έκαναν αναφορά στο μήνυμα, χωρίς να αναφέρουν αν ο Σι απάντησε.
Πηγή: skai.gr