Κλείσιμο

Βρετανία: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια του προσωπικού μας στη Ρωσία

«Προτεραιότητά μας να μεριμνήσουμε για το προσωπικό μας στη Ρωσία» δηλώνει η Βρετανία έπειτα από την απόφαση της Μόσχας να απελάσει 23 Βρετανούς διπλωμάτες κλιμακώνοντας έτσι την κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών εξαιτίας της επίθεσης με νευροτοξικό παράγοντα εις βάρος του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σήμερα ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας θα συγκληθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για να εξετάσει τα επόμενα βήματά του.

«Η προτεραιότητά μας σήμερα είναι να μεριμνήσουμε για το προσωπικό μας στη Ρωσία και να βοηθήσουμε εκείνους που θα επιστρέψουν στη Βρετανία. Η ευθύνη παραμένει στη ρωσική πλευρά να δικαιολογήσει τις ενέργειές της και να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της». 

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι θεωρούσε αναμενόμενα τα αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά. «Αναμέναμε μια τέτοιου είδους απάντηση. Η απάντηση της Ρωσίας δεν αλλάζει τίποτα στα γεγονότα, πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας των δύο ανθρώπων σε βρετανικό έδαφος για την οποία δεν υπάρχει κανένα άλλο συμπέρασμα από το ότι είναι έργο της Ρωσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

Κατηγορώντας τη Μόσχα «για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», παραδέχτηκε ωστόσο ότι «δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον» της Βρετανίας «να καταστρέψει τον διάλογο» μεταξύ των δύο χωρών.




Πηγή: skai.gr