Στη Σουηδία ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας

Στη Σουηδία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Γιονγκ Χο, για να συνομιλήσει με την ομόλογό του Μάργκοτ Ελίζαμπεθ Γουόλστρομ, προετοιμάζοντας πιθανώς το έδαφος για την ενδεχόμενη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ-ουν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) μεταδίδει ότι ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος επισκέπτεται τη Σουηδία προκειμένου οι δυο χώρες να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος

Εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε θέματα σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στην Κορεατική Χερσόνησο και τη διπλωματική εκπροσώπηση των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα.

Σημειώνεται ότι η πρεσβεία της Σουηδίας στην Πιονγκιάνγκ εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι ΗΠΑ δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κορυφαία συνάντηση μεταξύ Τραμπ-Κιμ πιθανώς θα πραγματοποιηθεί στη Σουηδία.

«Αν πράγματι οι κύριοι εμπλεκόμενοι επιθυμούν η Σουηδία να διαδραματίσει έναν ρόλο, να διευκολύνει, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Αλλά οι κύριοι εμπλεκόμενοι θα αποφασίσουν ποιον ρόλο θα έχει η Σουηδία», δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός, Στέφαν Λεβέν, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TT.
Πηγή: skai.gr