Ερντογάν προς ΕΕ: Δώσατε 400 δισεκ. ευρώ στην χρεοκοπημένη Ελλάδα

Νέα πυρά κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την 46η ομιλία του στους τούρκους κοινοτάρχες στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.

Ο τούρκος πρόεδρος δεν φάνηκε έτσι να ικανοποιείται από το δεύτερο οικονομικό πακέτο 3 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε για την Άγκυρα στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Η ΕΕ βοήθησε την Ελλάδα που χρεοκόπησε κατά την οικονομική κρίση... Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, και πρόσθεσε:

«Όταν όμως η Τουρκία έχει προβλήματα τής γυρνάνε την πλάτη... Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα αντέξουμε μόνοι μας».

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, «το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ό,τι πέτυχε, το πέτυχε με τη δύναμη της καρδιάς του».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στην Αφρίν είναι «ειρηνευτική», και ότι πρώτο μέλημα της Τουρκίας είναι να μην πληγούν οι άμαχοι.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, Θεού θέλοντος, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου έως το βράδυ» εκτίμησε μάλιστα.
Πηγή: skai.gr