Ανέφικτο ένα ξαφνικό & μοναχικό Italexit από το ευρώ δηλώνει τώρα ο Σαλβίνι

Mια ξαφνική και μοναχική έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ είναι ανέφικτη παραδέχεται τώρα ο Ματέο Σαλβίνι, δριμύτατος πολέμιος του ενιαίου νομίσματος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο γραμματέας της Λέγκα τόνισε πάντως ότι είναι της άποψης ότι το ευρώ «ήταν είναι και θα παραμείνει ένα λανθασμένο νόμισμα», ενώ έκανε γνωστό ότι «οι ειδήμονές της Λέγκα εργάζονται και για ένα σχέδιο Β, στην περίπτωση που από την Ευρώπη φτάσουν μόνον αρνητικές απαντήσεις».

Παράλληλα ο Ματέο Σαλβίνι ευχήθηκε «η ιταλική ψήφος να προκαλέσει αλλαγές και σε άλλες χώρες» και «να τελειώσει, με τις Ευρωεκλογές του 2019, η συνεργασία βασισμένη σε κοινά συμφέροντα της κεντροδεξιάς με τους σοσιαλιστές στην Ευρώπη».

Ο επικεφαλής της Λέγκα, τέλος, απέρριψε κάθε ενδεχόμενη κυβερνητικής συνεργασία με την κεντροαριστερά, ενώ άφησε περισσότερα περιθώρια για τυχόν έναρξη διαλόγου με τα Πέντε Αστέρια.

Τόνισε επίσης ότι, αν χρειαστεί, θεωρεί ότι η χώρα και η κυβέρνησή του «θα πρέπει να αγνοήσουν το ποσοστό του 3% στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ» που επιβάλλεται από την Ένωση.

Πρέπει να υπογραμμισθεί, πάντως, ότι η Λέγκα του Σαλβίνι είναι σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ότι, αν τελικά η κεντροδεξιά συνθέσει κυβέρνηση, ο πρώην Καβαλιέρε έχει δεσμευτεί να μην δημιουργήσει εντάσεις με τις Βρυξέλλες και να μην αμφισβητήσει τις βάσεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr