Τουλάχιστον 49 νεκροί από τη συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στο Νεπάλ

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν επιβατικό αεροσκάφος από το Μπαγκλαντές συνετρίβη με 71 επιβαίνοντες ενώ επιχειρούσε προσγείωση στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας.

Οι υπόλοιποι 22 επιβαίνοντες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι από τα συντρίμμια και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Κατμαντού, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην πτήση της μπαγκλαντεσιανής εταιρείας US-Bangla επέβαιναν 67 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα. Εκπρόσωπος του αερομεταφορέα δήλωσε στο Associated Press ότι 32 από τους επιβαίνοντες ήταν από το Μπαγκλαντές, άλλοι 33 από το Νεπάλ, ένας προερχόταν από την Κίνα και ένας από τις Μαλδίβες.

Τα αίτια της συντριβής δεν είναι ακόμα γνωστά, όμως η διεύθυνση του αεροδρομίου του Κατμαντού ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος ήταν εκτός ελέγχου όταν επιχείρησε να προσγειωθεί.

Πλάνα από το σημείο εικονίζουν το αεροσκάφος να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές αν και η άτρακτος δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Μετά την συντριβή το πίσω μέρος του αεροσκάφους τυλίχθηκε στις φλόγες, όμως τα σωστικά συνεργεία έσβησαν τη φωτιά γρήγορα. Στην περιοχή υπάρχουν σύννεφα μαύρου καπνού.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Flightradar24, η οποία παρακολουθεί αεροπορικά δρομολόγια παγκοσμίως, το αεροσκάφος ήταν ηλικίας 17 ετών και κατασκευής της καναδικής εταιρείας Bombardier.

Εκτελούσε πτήση από την Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, με προορισμό το Κατμαντού.
Πηγή: skai.gr