ΗΠΑ: Έτοιμη να συλλάβει τον Χάρβεϊ Γουάινστιν η αστυνομία

«Μια ανάσα» από τη σύλληψη για κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης φαίνεται να βρίσκεται ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν. Η απόφαση για παραπομπή φαίνεται ότι βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Σύμφωνα με έναν ανώνυμο αστυνομικό αξιωματούχο, η σύλληψη του παραγωγού ταινιών - ο οποίος αντιμετωπίζει πολυάριθμες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση έρχεται όλο και πιο κοντά.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε σύλληψη», δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος σε αμερικανικά ΜΜΕ, διευκρινίζοντας ότι απαιτείται προηγούμενη έγκριση από τον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρόμπερτ Μπόουτς δήλωσε στην εφημερίδα New York Daily News ότι «συλλέγουμε ακόμη στοιχεία» προτού παραπέμψει τον δημοσιογράφο στο γραφείο του εισαγγελέα o οποίος έχει αναλάβει πλέον την υπόθεση.

Καθώς οι επιπτώσεις από τις κατηγορίες εναντίον του Γουάινστιν έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και γι’ άλλους «ισχυρούς άντρες» του Χόλιγουντ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κινήματος #MeToo που κατέστρεψε αρκετούς ισχυρούς άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση, πολλές συναρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν τον ταραγμένο βίο του Γουάινστιν, από τον οποίο άρχισαν όλα.
Πηγή: skai.gr