Τσαβούσογλου : Συνεχίζουμε στην Αφρίν μέχρι το Μάιο

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πριν από μερικά λεπτά πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις της στο Αφρίν της Συρίας. Χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε πως «η Τουρκία θα συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια στους τρομοκράτες τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο».

Σημειώνεται πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε πως υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου η Τουρκία σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Ιράκ να ξεκινήσουν επιχειρήσεις ενάντια «σε κούρδους τρομοκράτες» στα βόρεια του Ιράκ. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε πως είναι πιθανό η συγκεκριμένη επιχείρηση να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Δεκάδες τα κρούσματα ασφυξίας στη Γούτα 

Δεκάδες κρούσματα ασφυξίας αναφέρθηκαν έπειτα από αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του εναντίον της Ανατολικής Γούτα, προπυργίου των ανταρτών, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Συμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση αργά χθες το βραδυ τουλάχιστον 60 άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικές δυσκολίες στις τοποθεσίες Σάκμπα και Χαμουρίγια έπειτα από αεροπορικά πλήγματα.

Παράλληλα γιατροί σε ιατρικό ίδρυμα στην ανατολική Γούτα διαβεβαίωσαν ότι περιέθαλψαν τουλάχιστον 29 ασθενείς που παρουσίαζαν συμπτώματα έκθεσης σε αέριο χλώριο, σύμφωνα μια μη κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει ιατρικά κέντρα στη Συρία.

Επιπλέον η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε πως «αναβλήθηκε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας που προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ανατολική Γούτα.

Απι τις σφοδρες επιθεσεις και τους βομβαρδισμους από τις 18 Φεβρουαρίου εχουν χασει την ζωη τους περισσοτεροι από 860 αμαχοι.

Πηγή: skai.gr