Γερμανία: Εκτός της νέας κυβέρνησης ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Εκτός της νέας κυβέρνησης συνασπισμού CDU - SPD υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα μείνει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι πρώην αρχηγός του SPD, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι πληροφορήθηκε από την νέα ηγεσία του κόμματος -την Αντρέα Νάλες και τον Όλαφ Σολτς- ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης. "Το ότι υπηρέτησα το κόμμα μου ήταν μια μεγάλη τιμή για εμένα και είμαι βαθύτατα ευγνώμων" σχολίασε ο Γκάμπριελ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον σχηματισμό του συνασπισμού προβλέπεται ότι το SPD θα επιλέξει τον νέο υπουργό Εξωτερικών και το κόμμα έχει δεσμευτεί να ανακοινώσει την απόφασή του την Παρασκευή το πρωί.

O Γκάμπριελ διατέλεσε αντιπρόεδρος της Γερμανίας από το 2013. Χρημάτισε επίσης υπουργός Περιβάλλοντος στον πρώτο μεγάλο συνασπισμό της Mέρκελ από το 2005 έως το 2009 και υπουργός Οικονομίας από το 2013 έως το 2017. Ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών στις αρχές του περασμένου έτους διαδεχόμενος τον νυν πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ